Nyrenoverade takterasser invigda

Takterasserna med nya ljusgrå, större stenplattor är på plats. Invigning med bubbel och tal skedde på sportlovet.

Efter att en ansvarig grupp för takterasserna utsetts kan det bli möjligt att hitta de mest praktiska sätten att ha odlingar eller växter på taken. Tills dess väntar vi med sådant, hälsar BRF-styrelsen.

nya stenplattor på takterass med trästolar till vänster
Renovering av takterasser blev klart till sportlovet 2021. Foto: Helena Sundman

Borrningen hos Kåpan

Information från Brf Kåpan om arbetet med bergvärmen. Vad händer nu?

Borrningen av de 15 energibrunnarna gick snabbare än väntat eftersom två borriggar användes och det inte uppstod några problem. Det är vi tacksamma för. Nedgrävningen av rören som knyter samman energibrunnarna är strax avslutad och ska sedan godkännas av EON innan de läggs igen.

På tisdag 25 augusti planeras göras hål i fasaden in till undercentralen. Exakt tid är oklar. Det kommer bara att ta ett par timmar men låta en hel del. På måndag 7 september börjar arbetet med att byta ut utrustningen i undercentralen. Det kommer störa lite, främst i bottenlägenheten i port nr 12, men vi övriga lär knappt märka det. Kåpan styrelsen ber om överseende för eventuella störningar då nyttan för oss är miljövänlig gratisenergi från berget år efter år.

Med vänlig hälsning,

styrelsen BRF Kåpan

Kräftskiva i Kupan!

Vanliga ha kontakt med KHF om du kommer!
Om vi inte få 10 pers så ställer vi in det.

Matsal stängt resten av terminen

Vid ett möte av styrelse för Kollektivhusföreningen igår 7/5 beslutades att förlänga stängning av matsalen terminen ut. Vi behöver alla försätta att följa de förbud och rekommendationer som kommer från myndigheterna.

Vi hoppas att kunna öppna matsalen till hösten om läget förbättras.

Matsal stängd till 22 maj

KHF-styrelse beslutade efter ett möte 7/4 att förlänga stängning av matsalen till den 22 maj. Om coronaläget tillåter då ska vi kunna ha öppet tre veckor före skollovet. Vi behöver alla försätta att följa de förbud och rekommendationer som kommer från myndigheterna.

GLAD PÅSK till er alla önskar khf-styrelse!

Matsal stängd i tre veckor

KHF styrelsen har diskuterat detta med Corona läget:
Vi tror att det kan bli problematiskt att många som ska göra pass faller ifrån. Om man ska vara symptomfri från en vanlig förkylning så tar det två veckor (alltså helt symptomfri, inte då man går till jobbet normalt). Eftersom det dessutom är helt vanliga förkylningstider så kommer detta bli problematiskt. Därför stänger vi ordinarie matsalen. Men vi föreslår att vi två dagar i veckan ses i matsalen med medhavd mat (måndagar och fredagar) för fullt friska kupaniter.

Alltså, vi stänger från och med måndag den 16 mars och tre veckor framåt till och med 6 april. Sedan gör vi en bedömning av läget igen.

Hoppas se er i matsalen med medhavd mat. Och vi kan ju ordna en tidig grillfest någon fredag!

/Lina genom kollektivhusföreningens styrelse

Apropå coronavirus

Kollektivhusstyrelsen ställer sig bakom vad Folkhälsomyndigheten säger och att detta gäller alla våra gemensamma utrymmen:

”För att så mycket som möjligt bromsa en spridning i samhället vill Folkhälsomyndigheten påminna allmänheten om vikten av en god handhygien och att alltid stanna hemma när man är sjuk och kan ha en sjukdom som är smittsam. – Det är en skyldighet som individen har enligt smittskyddslagen. Den som går till jobbet trots att man inte är frisk utsätter andra för risker.
Nästan alla som får covid-19 tillfrisknar, de flesta efter en tids egenvård i hemmet. Däremot löper de äldsta äldre, personer kring 80 år och över, en ökad risk för svår sjukdom och har högre risk att avlida.”
Dags för listskrivning i Matkupan

9 och 11 mars.

Du som i nästa period vill göra heldag i köket, ta ut eventuella pluspass eller göra att extrapass (att ta ut som pluspass i en senare period), ska meddela detta senast den 1 mars, skriftligt till Lisa (lgh 29) eller Kicki (lgh 28).
Nästa period börjar vecka 13 och varar cirka 10 veckor (med stängning under sommarlovet). Turordningen för listskrivningen anslås här och på Facebook senast den 4/3.

Datum att komma ihåg:

Före 1 mars: meddelanden till passplacerare ska ha lämnats från boende, styrelser och matplanerare.

4 mars: Turordningslistor anslås

9 och 11 mars: Listskrivning i matsalen från kl 18.

Mvh passplacerare Christin (26), Lisa (29) och Kicki (28)