Matsal stängt resten av terminen

Vid ett möte av styrelse för Kollektivhusföreningen igår 7/5 beslutades att förlänga stängning av matsalen terminen ut. Vi behöver alla försätta att följa de förbud och rekommendationer som kommer från myndigheterna.

Vi hoppas att kunna öppna matsalen till hösten om läget förbättras.

Matsal stängd till 22 maj

KHF-styrelse beslutade efter ett möte 7/4 att förlänga stängning av matsalen till den 22 maj. Om coronaläget tillåter då ska vi kunna ha öppet tre veckor före skollovet. Vi behöver alla försätta att följa de förbud och rekommendationer som kommer från myndigheterna.

GLAD PÅSK till er alla önskar khf-styrelse!

Matsal stängd i tre veckor

KHF styrelsen har diskuterat detta med Corona läget:
Vi tror att det kan bli problematiskt att många som ska göra pass faller ifrån. Om man ska vara symptomfri från en vanlig förkylning så tar det två veckor (alltså helt symptomfri, inte då man går till jobbet normalt). Eftersom det dessutom är helt vanliga förkylningstider så kommer detta bli problematiskt. Därför stänger vi ordinarie matsalen. Men vi föreslår att vi två dagar i veckan ses i matsalen med medhavd mat (måndagar och fredagar) för fullt friska kupaniter.

Alltså, vi stänger från och med måndag den 16 mars och tre veckor framåt till och med 6 april. Sedan gör vi en bedömning av läget igen.

Hoppas se er i matsalen med medhavd mat. Och vi kan ju ordna en tidig grillfest någon fredag!

/Lina genom kollektivhusföreningens styrelse

Apropå coronavirus

Kollektivhusstyrelsen ställer sig bakom vad Folkhälsomyndigheten säger och att detta gäller alla våra gemensamma utrymmen:

”För att så mycket som möjligt bromsa en spridning i samhället vill Folkhälsomyndigheten påminna allmänheten om vikten av en god handhygien och att alltid stanna hemma när man är sjuk och kan ha en sjukdom som är smittsam. – Det är en skyldighet som individen har enligt smittskyddslagen. Den som går till jobbet trots att man inte är frisk utsätter andra för risker.
Nästan alla som får covid-19 tillfrisknar, de flesta efter en tids egenvård i hemmet. Däremot löper de äldsta äldre, personer kring 80 år och över, en ökad risk för svår sjukdom och har högre risk att avlida.”
Dags för listskrivning i Matkupan

9 och 11 mars.

Du som i nästa period vill göra heldag i köket, ta ut eventuella pluspass eller göra att extrapass (att ta ut som pluspass i en senare period), ska meddela detta senast den 1 mars, skriftligt till Lisa (lgh 29) eller Kicki (lgh 28).
Nästa period börjar vecka 13 och varar cirka 10 veckor (med stängning under sommarlovet). Turordningen för listskrivningen anslås här och på Facebook senast den 4/3.

Datum att komma ihåg:

Före 1 mars: meddelanden till passplacerare ska ha lämnats från boende, styrelser och matplanerare.

4 mars: Turordningslistor anslås

9 och 11 mars: Listskrivning i matsalen från kl 18.

Mvh passplacerare Christin (26), Lisa (29) och Kicki (28)

Husyoga

Tillfälligt inställd husyoga på aviserade onsdagskvällar

Tidigare har jag meddelat att det blir yoga varannan onsdag vid 20.15, i motions- och lekrummet, hus 15 för stärkande, mjukgörande och lugnande yoga. Vi tar upp det igen, så fort det lugnat ner sig med olika virus. Jag lägger till datum i slutet av de jag tidigare meddelat.
Ta med matta, filt och gärna sjal/bälte.  Extra matta finns så meddela mig så tar jag med.
Obs, vi ses 20.05  för att snygga upp bland kuddarna. En engångsavgift på 100 kr tas ut för terminen, kontant el. swish 0725 36 40 75.  För gäst, gäller frivillig donation per gång.  VÄLKOMMEN!     
/Helena
PS. Yogan är inspirerad av olika former av hathayoga, bland annat anusarayoga, men även yinyoga. Vi anpassar ställningarna till olika nivåer.

Datum: 15/1, 29/1, 12/2, 11/3, 25/3, 22/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6. Vi kan försöka lägga till datum i slutet av terminen.

Husmöte

Nästa husmöte: torsdag den 14 maj, kl 18:30
Årsstämman: lördag den 25 april, kl 10:00

After Dinner – AD

i allrummet utanför vuxenrummet

Sista fredagen varje månad. Ta med egen dryck, eget glas, eget tilltugg. Dricka finns att köpa till självkostnadspris.
Nytt: Vi träffas redan kl 19.00. 🐸