Veckans mat

Veckans matvecka 46

Inspiration från medelhavets smaker
Måndag 12/11
Rotsak och grönsaksgryta a la Italien serveras med kokt ris och som tillbehör halloumi eller mozzarellla (vegan) (glutenfri)
matlagning: Magnus (30)x2.Servering: Simone. Disk: Kicki (28)x2
Tisdag 13/11.
Vit fisk/sej i ugn med gröna ärtor/rucola pesto och potatisstomp (glutenfri).(mjölkfri)
Vegetariskt ugnstekt tofu med ärt/rucolapesto (vegan)
Matlagning: Clara x2. servering: Arvid. disk: Sara (14) Åsa (05) förberedelse: Christina
Onsdag 14/11
Syskonen Julian o Nikes önskemål: Mixad Blomkålssoppa (innehåller mjölk)glutenfri. Serveras med hembakade vridna baguetter smör och ost.
Dessert: äppel- sockerkaka med valnöts och kanel täcke och med crème Chantilly (vaniljgrädde) (ägg,) (gluten)
Matlagning x2 (heldag)+servering och disk. Marcin
Torsdag 15/1
Pasta ”Italien” med sås på Tonfisk, mozzarellaost och smaksatt med grillade citroner (gluten(mjölk) skriv upp för glutenfri pasta.
vegetarisk: Pasta med sås på tofu (sojabönost), svamp och citron (Vegan, mjölkfri)
matlagare: Ingela x2 servering: Jan (36) disk: Björn (18) Dominique (39
Fredag 16/11
Fransk kycklinggryta på majskyckling serveras med ugnsbakad polenta potatis (majsgryn)(glutenfri, (mjölk)
Vegetarisk: Quorn gryta med polentapotatis
Matplanerare: Karin von Hofsten tel :070653 87 60 och Eva Berggren tel 0737070939. Skriv upp i köket dagen innan för vegetarisk, gluten, mjölk / laktosfri sallad serveras dagligen . Välkomna!

 

 

Veckans mat vecka 44, 2018

Måndag 29/10

Ratatouille. Fransk grönsaksgryta. kokt ris (Vegansk) ( glutenfri) och örtagårdssås (grekisk youghurt, färska örter och majonnäs) .

Matlagning Kicki x 2. Servering:Eva (25) Disk: Fredrik. Ghofran

 

Tisdag 30/10.

Torsk i ugn med cremefraiche och chilisås. Kokt potatis. Gröna ärtor. sallader (glutenfri) innehåller mjölk)

Vegetarisk Tofu (sojabönost) i chilicremefraichesås (skriv upp för mjölkfri/vegan)

Matlagning : Karolina (30) Kerstin, servering: Jan (36) Disk: Sara, Yvette. Förberedelsepass: Christina (8)

Onsdag31/10

Gul ärtsoppa vegetarisk/vegan med senap. Sallader och hembakat bröd , smör, ost och morotshummus pålägg (vegan)

Dessert: Ugnsbakade äpplen mandel/kokos,kanel /kardemummafyllning, serveras med vaniljsås.

Matlagning: Simone (23) Gustavo (42) servering: Arvid. Disk: Anna (27) Åsa( 05)

 

Torsdag1/11

Makaronipudding med (ägg, ost , fläsk och skinka )( mjölk,gluten,griskött)

Vegetarisk Makaroni pudding med (ägg , broccoli,majs/röda bönor och ost) ( lactosfri)

Matlagning: Jesper (51) x2. Servering: Jesper. Disk Jesper x2

 

Fredag 2/11

Viltskavsgryta med svamp messmör serveras med lingonsylt kokt potatis pressgurka(inlagd färsk gurka) Regnbågsallad med sesam dressing .Innehåller mjölk). (glutenfri)

Sojaköttgryta med svamp och kronärtskocks creme. (vegan)(glutenfri)

Matlagning Eva B (44) x3. Servering:Katarina (35) Disk: Ghofran x2. Nina (18)

Matplanerare Eva Berggren (44) tel 073 7070939.

Skriv upp dagen innan för vegetarisk, lactos, glutenfri ,mjölkfri.

Välkomna.

 

 

meny43

Meny

V43

Kupans matsal





 

 

 

22/10

Isterband och dillstuvad potatis

Vegokorv och dillstuvad potatis

Matlagning: Mats B x5

23/10

Rotmos och fläsklägg

Rotmos och oumph

Matlagning: Maria H x5

24/10

Grönsakssoppa

Matlagning: Lisa (29), Karolina (30)

Servering: Lotta (38)

Disk: Christin (26), Carita (17)

25/10

Torsk med äggsås och potatis

Ungsgratinerad blomkål och potatis

Matlagning: Ingela x2 Servering: Hanna (20)

Disk: Björn (18), Åsa (5)

26/10

Kålpudding med potatis, sås och lingonsylt

Vegansk Kålpudding med potatis, sås och lingonsylt

Matlagning: Ingela x3 Servering: Anders (23)

Disk: Eva (48), Nina (18), Karin (12)

 

Meny Kupans matsal – vecka 42

Ansvariga: Karin (12) 070-653 8760 och Anna (27) 073-718 52 26 (08-86 66 26)

Måndag 15/10

Grillade kycklingben, kinesisk grönsaks-wok och ris/nudlar (G***)

Vegetariska (vegansk): Stekt tofu, kinesisk grönsaks-wok och ris/nudlar (G***)

Kockar: Magnus (30) x 2~ Servering: Simone (23) ~ Disk: Eva C (42) x 2

Tisdag 16/10

Stekt strömming (G***), kokt potatis, skirat smör (M, L) och lingon, kokta ärtor

Vegetariska (vegansk): Veggobiffar med kokt potatis och kokta ärtor

Kockar: Åke (4), Alexander (7), Åsa (5) tisdag kväll ~ Servering: Arvid (8) ~ Disk: Leo (11) , Yvette (51)

Onsdag 17/10

Minestronesoppa, hemmagjord ostkaka (L**), hallonsylt, hjortronsylt och vispgrädde (L**)

Laktosfri efterrätt: skuren frukt med laktosfri vispgrädde

Kockar: Daniel (22) x 2 ~ Servering: Nanushka (3) ~ Disk: Leo (11), Karin (12)

Torsdag 18/10

Leifantasi (M, L**) en vegetarisk rätt med tillbehöret skinkrullar med mimosasallad

Kockar: Helena (13) x 2 ~ Servering: Jan (36) ~ Disk: Leo (11), Dominique (39)

Fredag 19/10

Lammstek med vitlök och rosmarin, klyftpotatis och Haricots vertes

Vegetariska: Valnötsbollar med klyftpotatis och kantarellsås (M, *)

Kockar: Roffe (41) x 3 ~ Servering: Hanna (20) ~ Disk: Dominique (39), Ghfran (9) x 2

*Laktosfria ingredienser

(L) innehåller laktos ** Laktosfritt alternativ serveras

(G) innehåller gluten *** Glutenfritt alternativ serveras

(M) innehåller mjölkprodukter **** Mjölkproduktfritt alternativ serveras

Salladsbuffé alla dagar

 

 

 

Meny Vecka 41

Maten innehåller: Laktos Gluten MjProt Fläsk

Måndag

Dhal (indisk linsgryta) med mangosalsa, yoghurt + mynta, ris, naanbröd (veg)

Kock: Karolina (30) *2, Mellanpass: Nanushka (3). Disk: Leo (11), Christin (26).

Tisdag

Pyttipanna

Veg. Pyttipanna med fejkon

Kockar: Åke (4), Ingela (50). Mellanpass: Lotta. Disk: Bjarki (07) *2.

Förberedelsepass: Christina (8)

F

Onsdag

Vegetarisk lasagne (veg, för alla)

Lasagne med köttfärs, för alla barn (behöver ej anmäla), samt för vuxna som anmäler sig senast tisdag kl 20 på listan i köket

Gluten + mjölkfri köttfärslasagne finns: Skriv upp senast kl 20 på tisdag

Kockar: Gustavo (42), Katarina (35). Mellanpass: Anders (23). Disk: Björn (18), Yvette (51).

G MP

G MP

Torsdag

Potatis- och jordärtskockssoppa

Sallad med matvete + körsbärstomater + torkade aprikoser

Efterrätt: Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Kockar: Åke (4), Ingela (50). Mellanpass: Alexander (07), Disk: Bjarki (07) *2.

G, G

Fredag

Boeuf Bourguignon

Veg. Boeuf Bourguignon med quorn

Potatis, rödbetor, sallader

Kock: Lidia (10) *3. Mellanpass: Katarina (35). Disk: Dominique (39), Helena (13), Lina (1).

F

Den mesta maten denna vecka är ekologisk.

Matplanerare Axel (1)

 

 

 

 

Veckans mat, vecka 40, 2018

Måndag 1/10

Tomat och spenat/ kesolasagne med parmesan. vegetarisk (mjölk, gluten) skriv upp gluten lactos/mjölkfri. sallader

Matlagning: Eva (25) x2. Servering:Nanuschka. Disk:Leo(11) Roffe(48)

Tisdag 2/10.

Veckans ungdoms önskan: Alexanders: Köttfärssås med spagetti, serveras med rivost. Varma haricot verts. sallader (nötfärs)(mjölkfri(glutenfri)

Vegetarisk: vegosås på sojafärs(vegan)

Matlagning:Åke(4) Ingela(50). Servering:Arvid och Frederico brevidpass. Disk: Haji(40)x2förberedelse : Lina.

Onsdag 3/10

Mixad blomkål och potatissoppa med cremefraiche.sallader. bröd ost, kikärtspålägg

Efterett: Äppel päppel päron smulpaj med vaniljgräddsås. (innehåller mjölk (finns gluten fri/ laktosfri och mjölkfri) MatlagningGustavo (42). Kerstin (47) servering: Nanuschka. disk:Zeynep. Hajii (40)

Torsdag 4/10

Fiskfilet (sej)i ugn med medelhavssmak (tomat, zuccini, oliver, fetaost, mandel topping. Kokt potatis. varma grönsaker broccoli/ärtor.sallad (mjölk, glutenfri)

Vegetarisk: Aubergin och sesambiffar serveras med champinjonsås (vegan)

Matlagning: Åke. Ingela. Servering: Lotta. Disk: Yvette. Lina

Fredag 5/10

Kycklinggryta i kokosmjölk med mangochutney, lime o curry. Ris och ugnsrostade rotfrukter. (mjölkfri.) (glutenfri

Vegetarisk: tofugryta med kokosmjölk lime mango chutney, curry(vegan ,mjölkfri)

Matlagning: Ingela50 x3 servering: zeynep. disk: Lisa. Ajii (40)x2

Matlagare Eva Berggren tel 0737070939. Skriv upp i köket dagen innan för veg mat och gluten, mjölk, laktosfri.

 

 

 

Kupans Meny v 39

Mån 24 september

Torsk i ugn med tomat och champinjoner serveras med potatismos

Veg: Auberginegratäng serveras med potatismos

Vitkålssallad med apelsin

Heldag Mats B (16)

Tis 25 september

Krämig broccolisås med spagetti

Kött bredvid: knaperstekt bacon som topping

Italiensk tomatsallad och citronmarinerade svarta bönor

Matlagning Hanna (20) Katarina (35) Mellanpass Arvid, Disk Zeinep (34) Christin (26)

Förberedelsepass Helena (13)

Ons 26 september

Potatis och purjolöksoppa

Nybakade scones med ost och marmelad

Morotssallad med äpple

Kladdkaka med grädde till efterrätt (glutenfri efterrätt glass)

Matlagning Lisa (29) Karolina (30) Mellanpass Lotta, Disk Zeinep (34) Yvette (51)

Tors 27 september

Helens saftiga kikärts och morotsbiffar serveras med ris, fräsh yoghurtsås och sallad

Heldag Helen M (37)

Fredag 28 september

Koreansk bibimbap med strimlat marinerat nötkött, marinerade grönsaker, sushiris, äggröra, gochujangsås (chilisås), japansk soja

Veg: Koreansk bibimbap med strimlat marinerat vegankött, marinerade grönsaker, sushiris, silkestofuröra, gochujangsås (chilisås), japansk soja

Matlagning Ingrid, Fredrik (43) Eva R, Mellanpass Anders (23) Disk Sara (14) Solongo (40)x2

Hjärtligt Välkomna!

Större delen av maten är ekologisk.

Uppskrivning specialkost senast kvällen före innan kl 20. Finns alltid ca 8-10 portioner vegetariskt, uppskrivna har förtur.

Matplanerare Cilla (20) 073 683 48 50

För återkoppling till matplanerarna: matplanerarna@brfkupan.