Kollektivhus tio minuter från Centralen

 • Barn i olika åldrar leker i vår trädgård.

Kollektivhuset Kupan ligger i Älvsjö, Solberga Ängsväg 15, 17 och 19, tio minuter från Stockholms central. Det består av två femvåningshus med totalt 52 lägenheter. Kollektivhuset är en HSB-bostadsrättsförening och är byggt 1986.

I vårt hus har vi egna privata lägenheter och dessutom tillgång till många gemensamma lokaler. Vi har ett gemensamt kök där vi lagar mat och en matsal där det serveras mat varje vardagskväll. Man behöver inte äta i matsalen men däremot arbeta i köket ibland.

Vi har också många andra gemensamma aktiviteter och vackra sommardagar brukar vi istället samlas i trädgården för att fika eller grilla.

Medlemskap i kollektivhusföreningen är en förutsättning för att få bo i huset och bli medlem i bostadsrättsföreningen. Kupan har en styrelse för kollektivhusföreningen och en annan för bostadsrättsföreningen.

BRF Kupans organisationsnummer:

716419-2572

4 Comments

 1. Hej, jag heter Isabel och är mycket intresserad av er verksamhet. Är fastställd av Stockholms Stad och känner 40000 i månaden. Jag är ensamstående och mina barn är utflugna sedan flera år tillbaka. Jag är 54 år
  Med vänlig hälsning
  Isabel C. Mc Ewen

  • Hej Isabel,
   Va roligt att du är intresserade av gemensamhetsboende.
   Håll utkik på sålda lägenheter genom Hemnet, t ex då kollektivhuset också är en helt vanligt bostadsrättsförening. Lägenheterna säljs alltså av dem som flyttar ut. Priserna ligger något under marknadspriset i Stockholm eftersom målgruppen är dem som är intresserade av boende på lite okonventionellt sätt. Månadsavgiften speglar att vi utöver våra lägenheter i snitt har cirka 12 kvadradmeter extra som också är vårt i form av gemensamma lokaler, varav de viktigaste är köket och matsalen.
   Vänligen,
   Helena, en av webbredaktörerna

 2. Hej! Mejlade direkt till er tidigare i dag. Men jag undrar över detta med att ”Medlemskap i kollektivhusföreningen är en förutsättning för att få bo i huset”. Hur söker jag medlemskap i kollektivhusföreningen? Är det då en central organisation? Och hur är det med HSB, måste en inte vara medlem hos dem också?
  Tacksam för svar

  Vänliga hälsningar
  Marie-C Long

  • Hej Marie-Chantal Long,
   Om du är intresserad av en lägenhet som säljs och kommer överens med säljaren så kommer kollektivhusföreningen att stämma träff med dig för att du ska veta vad som gäller för medlemsskap.
   Vår brf är en HSB-brf. Så medlemsskapet sköts av HSB.
   Det du börjar med är att kontakta mäklarfirman eller säljaren direkt ifall ingen mäklare är inblandad. Ta det därifrån. (och vi listar inte här vilka lägenheter som är ute för försäljning. du kan säkert hitta dem på hemnet.se)
   Vänligen,
   Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *